KLÄDSEL

Vi arbetar efter visionen att cheerleading skall vara en sport där alla ges möjlighet att delta och ställer därför inga krav eller rekommendationer på kläder från ett visst företag eller med en specifik logga. Dock finns det från vår sida vissa krav på kläders och utrustnings former och funktion då detta underlättar för våra tränare och aktiva att bibehålla en hög säkerhet under träning och tävling.


Som utövare hos oss ser vi gärna att du använder skor med ett stabilt stöd och bra stötdämpning då vi utför aktiviteter där knän och fötter annars kan ta skada. Eftersom vi bygger bör skorna gärna vara utan räfflade sulor, helst med mjuka kanter och smalare hålfot (inget krav för nya medlemmar).

Aktiva i tävlingslag har krav på att tävla i vita cheerskor som kan köpas på flera olika hemsidor.


Av säkerhetsskäl bör du som utövare träna i kläder som inte är vida eller fladdriga. Du bör ha en t-shirt eller långärmad topp vid byggmomenten. Kläderna ska heller inte vara tillverkade av hala material. Inga luv-tröjor med snören eller annat slappt klädesplagg får användas, detta för att minska risken för skador.


Utöver klädsel vill vi också upplysa om att ALLA former av smycken inte är tillåtna under träningar. Örhängen kan tejpas under träningar men det är inte tillåtet på tävlingar. Det kan vara bra att tänka på om du funderar på att ta hål eller pierca dig under terminen. Naglar skall hållas kortklippta och håret skall alltid sättas upp. Tänk också på att undvika hårspännen och hårnålar vilka det går att skada sig på.


Skor till cheerleading finns att köpa på bland annat följande sajter:


Cheermania.se

Cheerlife.se

Eurocheer.se

Excelcheer.co.uk

http://cheerskor.tictail.com/

Glöm inte att det fins begagnade skor att fynda på t ex Blocket, Tradera eller facebookgruppen "Köp & sälj Cheerleading"!
Foton, video och annan media får ej kopieras utan medgivande från föreningen.


© CHEER COMMUNITY DEVOTION


BANKGIRO: 5000-4043

KLÄDSEL